Raad van Commissarissen Zeeland Seaports compleet

Per 1 september is de heer Rob Boer toegetreden tot de Raad van Commissarissen van N.V. Zeeland Seaports. Met zijn aantreden is de Raad nu compleet. De heer Boer (49 jaar, Axel) is al vele jaren werkzaam bij bedrijven in de maritieme sector, waaronder Dockwise, APM Terminals en Nordic Heavy Lift. Momenteel is hij CEO bij Van Es Holding te Sliedrecht. Hiermee heeft hij een schat aan relevante ervaring in huis om een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van het havenbedrijf.

De Raad van Commissarissen bestaat nu uit de volgende personen:
• Mr. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink; voorzitter;
• Drs. Antoine Dellaert; vice-voorzitter;
• Mr. Henk Akse MBA;
• Ing. Rob Boer;
• Ir. Gerard van Harten.

Commercieel directeur Dick Gilhuis aan de slag
Met ingang van 1 oktober is ook Dick Gilhuis (47 jaar, Rotterdam) bij Zeeland Seaports aan de slag gegaan als commercieel en plaatsvervangend algemeen directeur. De afgelopen 6 jaar was hij managing director van K.T.B. Smith-Holland, een bedrijf dat actief is in technische dienstverlening op het gebied van koelcontainers. Daarvoor werkte hij onder andere bij
Transicold en Hapag Lloyd. Met de komst van de heer Gilhuis wil Zeeland Seaports haar commerciele focus nog verder versterken en een extra impuls geven aan haar groeiambitie.

Over Zeeland Seaports
Zeeland Seaports is als Zeeuws havenbedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en de exploitatie van de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het havengebied ligt strategisch aan de monding van de Westerschelde. Het diepe vaarwater en het ontbreken van sluizen bij de zeehavens van Zeeland Seaports tekenen voor een uitstekende nautische toegankelijkheid. En dankzij een goed functionerend netwerk van (spoor)wegen, binnenvaartroutes
en pijpleidingen kent Zeeland Seaports uitstekende verbindingen met het Europese achterland. Door deze strategische ligging, maar ook door de klantgerichtheid van het havenbedrijfsleven in dit gebied hebben de Zeeuwse havens zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot derde zeehaven van Nederland en sinds 1980 behoort het zelfs tot één van de snelst groeiende havengebieden van Europa.

Meer… Zeeland Seaports