Radio Holland boekt NavCom order bij Wijnne Barends

Radio Holland Netherlands boekte een order voor de levering van navigatie – en communicatiepakketten aan zes nieuwbouwschepen van rederij Wijnne Barends (Delfzijl). Wijnne Barends werd opgericht in 1855 en werkt al meer dan 50 jaar met Radio Holland samen. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 30 schepen in de vloot.

Radio Holland levert een volledig NavCom pakket. Dit pakket bevat onder andere: X-Band Radar (Furuno, FAR-2117), S-Band Radar (Furuno, FAR-2137S), ECDIS (Transas, NS4000 Platinum), een Echolood, Speedlog en AIS (Furuno), Gyro Compass systeem (Raytheon-Anschutz, STD-22), GPS/Satelliet Kompas (Furuno, SC-70), VHF (Furuno, FM-8900S), Inmarsat C Systeem / SSAS / LRIT en VSAT (Cobham, SAILOR-800). Wijnne Barends koos voor dit pakket, dat voor een groot deel uit Furuno apparatuur bestaat, op basis van positieve ervaringen met vergelijkbare apparatuurpakketten voor voorgaande nieuwbouwers. Het bedrijf bracht acht schepen in de vaart in 2015/2016, in aanvulling op vier nieuwbouwschepen in 2012.

De zes 4,200 dwt vrachtschepen van 98 meter lang hebben een vrachtruimte van meer dan 6,000 m³. Hun vaargebied is Noordwest Europa. De ‘Lady-H Class’ schepen zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste Zweedse/Finse IJsklasse en zullen gebouwd worden op de Chowgule Scheepswerf in Goa, India. Het eerste schip staat gepland voor oplevering in november 2018 en het laatste schip in juli 2020. Radio Holland is gestart met het samenstellen van het eerste NavCom pakket.

Theunis Eelkema, Sales Manager Services Noord (Radio Holland Delfzijl): “: “Deze order wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Radio Holland Middle East. Met meer dan 80 vestigingen in de wereld kunnen we op locatie langs de wereldwijde scheepvaartroutes en bij scheepsbouwcentra ondersteuning bieden. Radio Holland Netherlands voert de engineering en het project management uit vanuit Nederland. Radio Holland Middle East zal de installatie en inbedrijfstelling voor haar rekening nemen. De laatste fase, de inbedrijfstelling aan boord tijdens de proefvaart, zal door Radio Holland Netherlands uitgevoerd worden.”