Record aantal ‘suppers’ in de Amsterdamse grachten

HISWA-SUP-Tocht-door-de-Amsterdamse-grachten

In de aanloop naar de HISWA Amsterdam Boat Show heeft de organisatie van de watersportbeurs vandaag de HISWA SUP Tocht georganiseerd. Dit jaar werd tevens een wedstrijdelement aan het SUP-event toegevoegd, de HISWA SUP Race. Aan de ‘Stand Up Paddling’ tocht door de Amsterdamse grachten deed een recordaantal van ruim 200 ‘suppers’ mee, waaronder diverse internationale deelnemers en bekende Nederlandse suppers. De Race werd bij de mannen gewonnen door Ike Frans en bij de vrouwen door Emma Reijmerink. De twee winnaars worden aanstaande woensdag 5 maart tijdens de officiële opening van HISWA 2014 gehuldigd. De HISWA Amsterdam Boat Show 2014 vindt plaats van 5 t/m 9 maart in Amsterdam RAI.

Om 11.00 uur vertrok de groep suppers vanuit de RAI Haven voor een tocht van 7 km over de Amsterdamse grachten en weer terug naar Amsterdam RAI. Niet eerder waren zo veel suppers tegelijkertijd te vinden op de Amsterdamse grachten, zeker niet in de winter.

Over Stand Up Paddling
De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is.

Meer… HISWA