Record Maritieme Gastlessen wederom gebroken

MaritiemeGastlessen2014

De recordpoging ‘maritieme gastlessen geven’ is ruimschoots in haar doelstelling geslaagd. Tijdens de Maritime Week werden er maar liefst 406 verzorgd, zo maakte Ben Kollen, kapitein van de P&O ferry ‘Pride of Rotterdam’, vanmiddag bekend. Aan boord van het schip werd de laatste gastles verzorgd door Tineke Netelenbos, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Reders Vereniging. Het oude record stond op 314 gastlessen.

“De organisator van de Maritime Week, Nederland Maritiem Land is uitermate tevreden met het verloop van de week en het nieuwe record. “Het is geweldig te zien dat zo veel collega’s uit de sector deze week tijd vrij hebben gemaakt om de honderden gastlessen te geven en het motto van onze sector ‘High Tech, Hands On’ enthousiast te verspreiden”, aldus voorzitter Arie Kraaijeveld. “De doelstelling van de Maritime Week is kennisdeling en het zelf beleven én ervaren wat de uitgebreide opleidings- en carrièremogelijkheden binnen de maritieme sector zijn. In die opzet zijn we prima geslaagd.”

De Maritime Week werd op 6 november geopend met de eerste maritieme gastles door Ben Bekkering, plaatsvervangend commandant Zeestrijdkrachten. Aansluitend vond het Maritime Awards Gala plaats.

Meer… Nederland Maritiem Land