Records voor MOCE 2013!

MOCE2013-1

Woensdag 10 april jl. kwamen 4.352 werkzoekenden vanuit heel Europa bijeen in het Beurs-WTC te Rotterdam voor alweer de 7e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE). Een stijging van ruim 43% ten opzichte van vorig jaar; een absoluut record. Dat het evenement ook steeds meer bekendheid krijgt in het buitenland was te merken aan het grote aantal internationale bezoekers. Ruim 10% van het totaal aantal bezoekers kwam uit een ander Europees land dan Nederland.

De beurs verwelkomde dit jaar 110 topbedrijven die samen ruim 2.500 vacatures aanboden. Dat de maritieme en offshore sector steeds populairder wordt, blijkt wel uit de groei van het aantal bezoekers dat de beurs de laatste jaren meemaakt. “Zelfs nu het roerige tijden zijn op de arbeidsmarkt en het aantal werklozen stijgt, blijft de kwaliteit van de bezoekers van MOCE2013 hoog. De statistieken geven bijvoorbeeld aan dat iets meer dan de helft van de bezoekers een HBO of WO opleiding genoten heeft met heeft minimaal 5 jaar werkervaring. Ook studenten met een technische of nautische studierichting waren volop aanwezig”, aldus Tessa van Hees, Marketing Manager MOCE.

De beurs werd dit jaar geopend door Frans van Seumeren (voormalig CEO van Mammoet en nu eigenaar van onder meer RollDock, Roll-Lift en voetbalclub FC Utrecht). Hij vertelde onder andere over zijn visie om meer technische studenten in te laten stromen op de arbeidsmarkt. Net als voorgaande jaren trokken ook dit jaar de bedrijfspresentaties en workshops weer veel publiek. Met name de workshop ‘Bedrijfsgericht Solliciteren’, welke dit jaar voor het eerst plaats vond, mocht op volle zalen rekenen. Het is te merken dat mensen op zoek zijn naar die ene gouden tip, waardoor ze zeker weten dat zij bovenaan die stapel sollicitatiebrieven komen te liggen bij de werkgever. Of die ene gouden tip bestaat is de vraag maar de organisatie had als doel met deze unieke workshop om kandidaten in ieder geval een stap in de goede richting te geven om bedrijfs- en marktgerichter te solliciteren.

Organisator Navingo BV mocht bijzonder veel positieve reacties van zowel exposanten als bezoekers in ontvangst nemen. Een half uur voordat de beurs haar deuren opende stond er al een wachtrij. Met name in de loop van de ochtend en aan het begin van de middag bleken de gangpaden goed druk. Exposanten spraken van een groot aantal gericht geïnteresseerde bezoekers en waren tevens verheugd over de aanwezigheid van vele goede gekwalificeerde kandidaten. Ook dit jaar werden veel bezoekers voorzien van CV- en sollicitatieadvies in de MVB Kubus en is het speeddaten met werkgevers niet meer weg te denken van de beursvloer.

Meer… MOCE