Reddingmuseum opnieuw in top tien van allerleukste kindermusea van Nederland

  • binnenland

Vorig jaar beoordeelden de kinder-museuminspecteurs van de Nederlandse museumvereniging ons als ‘Kidsproof’ met een 8.4, wat ons een trotse achtste plaats in de allerleukste kindermusea van heel Nederland opleverde!

En dit jaar is het museum opnieuw uitgeroepen als ‘Kidsproof’ en kregen we een gemiddeld cijfer van maar liefst een 8.7! Daarmee kwamen we dit jaar op de negende plaats van alle musea van Nederland (totaal aantal deelnemende musea in Nederland is 419!), en zelf op de derde positie van alle musea in Noord Holland. Achter het Verzetsmuseum Junior en NEMO, allebei te Amsterdam, staat direct het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

“Dat zijn natuurlijk ongelofelijk goede concurrenten”, aldus Sylvia van der Most, hoofd educatie in het Reddingmuseum. “Zeker gezien het feit dat we maar een heel klein gedeelte van het jaar hebben kunnen meedoen aan de wedstrijd, omdat we eind oktober de deuren moesten sluiten voor de verbouwing. En het is ook spannend hoe we er volgend jaar voor zullen staan. Eind van deze zomer zal het vernieuwde museum open gaan, en ik kan alle kinderen alvast beloven dat het nog leuker, nog spectaculairder, en nog interactiever zal gaan worden! We gaan dan ook alle kinderen die het museum bezoeken vragen om als inspecteur een beoordeling in te vullen. Het geeft ons goede feedback, en hopelijk staan we volgend jaar zelf op het podium voor een provincieprijs of landelijke prijs”

De wedstrijd is onderdeel van de website www.museumkids.nl een site die kinderen probeert te stimuleren musea te bezoeken, geïnitieerd door de Nederlandse Museumvereniging. Kinderen kunnen er diverse spelletjes doen, en zich aanmelden als museuminspecteur. Zelf kunnen ze daar ook nog fantastische prijzen mee winnen.

Elk museum begint vanaf 27 mei 2015 weer met een lege lijst, dus de museuminspecteurs kunnen weer volop aan de slag! Op 14 oktober 2016 wordt bekend wie als allerleukste museum uit de bus is gekomen, dus gelukkig nog tijd genoeg voor alle kinderen die het vernieuwde Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers komen bezoeken.

Meer… Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten