Reddingsactie voor de veerboot Oosterschelde

  • binnenland

De reddingsactie voor de veerboot Oosterschelde nadert haar ontknoping nu een mogelijke investeerder is gevonden, kan de Werkgroep PSDnet.nl melden na een tijdje radiostilte. De afgelopen weken zijn er gesprekken gevoerd met een geïnteresseerde ondernemer die de voormalige PSD-boot in de Vlissingse Dokhaven wil neerleggen. Het schip zou daar deels een museale functie krijgen en er is plaats voor kleine horeca.

Vorige week vond er een gesprek plaats met de Gemeente Vlissingen. De gemeente bevestigt wederom positief tegenover het project te staan, maar de Gemeenteraad heeft het laatste woord over een vergunning. De rol van de gemeente beperkt zich tot het verlenen van deze vergunning, een financiële bijdrage is er niet mee gemoeid.

De toekomst van de veerboot Oosterschelde ziet er dus al iets positiever uit. De komende tijd zullen de ondernemer en de verkopende partij in Zwolle gaan praten over de mogelijke verkoop. De Werkgroep PSDnet.nl speelt geen rol in deze fase.

Alle leden van de Werkgroep hebben zondag het schip bekeken en zagen samen met de ondernemer veel potentie in de Oosterschelde. Het historische schip uit 1933 bezit veel originele details en zou een prachtige aanwinst vormen voor de stad Vlissingen.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten