Reddingsbrigade gaat voor podiumplaatsen op EK Lifesaving

  • binnenland

De Europese Kampioenschappen Lifesaving 2017 in België zijn gestart op 4 september en duurt tot en met 9 september. Het Nationale Team Lifesaving van Reddingsbrigade Nederland bestaande uit 24 sporters (12 junioren en 12 senioren) gaan in Oostende en Brugge Nederland vertegenwoordigen op de verschillende Lifesaving sport onderdelen.

Ruim 400 sporters uit 19 Europese landen gaan deze week strijden voor goud op de verschillende wedstrijdonderdelen van de sport Lifesaving. Deze sport is afgeleid van het echte reddingswerk in en rond het water en bestaat uit onderdelen op het strand en in de zee (Ocean  Events) en wedstrijdonderdelen in het zwembad (Pool Events). De Ocean Events worden in Oostende gehouden en de Pool Events in Brugge. De sporters kunnen medailles winnen op individuele onderdelen en strijden om het teamklassement.

Vorig jaar werd tijdens het WK Lifesaving in eigen land door het Nationale Team nog zilver gehaald op het onderdeel Line Throw bij de dames en de heren haalden brons binnen op het onderdeel  4 x 90 meter Beach Sprint. Ook de junioren verzilverden vorig jaar een medaille op het onderdeel Line Throw. “Gezien de prestaties van vorig jaar op het onderdeel Line Throw,  gaan we uiteraard weer voor een podiumplaats op dit onderdeel.  Zowel de Junioren als de Senioren sporters hebben zich goed voorbereid op dit EK, dus we hopen op nog meer mooie podiumplaatsen.” aldus team manager Erik Willems.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten