Reders openen Offshore Beurs Carrières aan Zee

  • binnenland

Op donderdag 26 maart 2015 vindt in Den Helder van 10.00 tot 18.00 uur Carrières aan Zee plaats, het voorlichtingsevenement voor scholieren, studenten, ouders en belangstellenden op het gebied van offshore, energie en maritieme techniek. Tineke Netelenbos, voorzitter van de KVNR zal deze beurs openen.

De redersvereniging is een van de exposanten en is vertegenwoordigd met haar campagne Zeebenen gezocht. Een van de activiteiten is scholieren van 14 en 15 jaar te interesseren voor een introductietocht met een zeegaand zeilschip vanuit IJmuiden op 15 en 16 augustus. Zo komen jongeren in aanraking met de zee en kunnen bij interesse voor de zeevaartschool (MBO en HBO-niveau) rekening houden met het maken van de goede profielkeuze. Een maal zestien jaar kunnen ze dan ook nog meevaren op een koopvaardijschip in vol bedrijf voordat ze zich werkelijk inschrijven.

De werkgelegenheid op de Nederlandse vloot is nog steeds groot. De reders spannen zich gezamenlijk in om zoveel mogelijk jonge mensen te interesseren. Ook in de offshore (olie, gas, windenergie) spelen Nederlanders een grote rol. Het aandeel werkschepen in de Nederlandse vloot, dat werkzaamheden ten behoeve van de offshore (olie, gas, windenergie) verricht, neemt toe. Wereldwijd zijn er zo’n 865 schepen actief ten behoeve van windmolenparken op zee. Nederland staat met 126 schepen op de derde plaats, na het Verenigd Koninkrijk (245 schepen) en Denemarken (132 schepen).

De koopvaardij en de offshore vormen de kraamkamer voor de nautische sector. Zonder nautische ervaring geen havenmeester; loods of leraar op een maritiem college. Ook liggen vele functies binnen de rederijen open.
Om de bezoekers een optimale ervaring te bieden ontvangen alle leerlingen die klassikaal komen een opdrachtenkaart. Het beantwoorden van de vragen zorgt voor een doelgericht bezoek en geeft de student/leerling een goed beeld van de gehele sector. Dit helpt ze bij het maken van een bewuste opleidings- en beroepskeuze. Leerlingen kunnen overal meedoen aan doe-activiteiten.

Meer… KVNR en Carrières aan Zee

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten