Redwise Marine neemt Dirkzwager’s Coastal & Deep Sea Pilots over

Redwise Marine Holding heeft de activiteiten van Dirkzwager’s Coastal & Deep Sea (DCP) pilots overgenomen. Volgens Redwise is met deze overname de toekomst van de Noordzee loodsdiensten en Offshore VTS (Vessel Traffic Service) diensten verzekerd, welke ingezet worden om het scheepvaartverkeer bij offshore operaties en windmolenparken in veilige banen te leiden en ongelukken te voorkomen, mede namens de Kustwacht.

Redwise neemt de activiteiten van DCP over, samen met de actieve Noordzeeloodsen en de huidige operations manager van deze loodsdienst, waardoor hun werkgelegenheid en continuïteit gewaarborgd blijft. Offshore VTS diensten en beloodsing van tankers, auto transport schepen en snelle containerschepen met waardevolle en een diverse lading, vormt een welkome aanvulling voor maritieme dienstverlener Redwise. De ondernemingen zijn op hun vakgebied gecertificeerd door DNV-GL. Onderdeel van de overname is ook de opleiding tot Noordzeeloods, geaccrediteerd namens de Nederlandse overheid.

Gekwalificeerde Noordzeeloodsen worden ingezet om de risico’s in deze drukke vaarwateren tot een minimum te beperken. Door de veilige navigatie te optimaliseren en de kapiteins van de schepen te ontlasten. Met de vele aanloophavens kan zo ook voldaan worden aan de werk- en rusttijden regelgeving.

De directie en aandeelhouders van Royal Dirkzwager, RH Marine Group en Havenbedrijf Rotterdam zijn blij dat met deze overname door Redwise.