Rik Verhaegen nieuwe havenkapitein bij Havenbedrijf Gent

  • binnenland

Op vrijdag 31 maart is Rik Verhaegen tot havenkapitein benoemd van Havenbedrijf Gent. Hij volgt Dirk Vernaeve op die met pensioen gaat. Rik Verhaegen neemt hiermee de leiding op zich van de Kapiteinsdienst die de scheepvaart op het Kanaal Gent-Terneuzen en in de havendokken begeleidt.

Deze dienst waakt ook over de veiligheid en het milieu in het havengebied en oefent daarbij bijzondere administratieve politiebevoegdheden uit. De Kapiteinsdienst beheert bovendien de vloot van het Havenbedrijf met onder meer een schip voor drinkwatervoorziening en het havenjacht Jacob Van Artevelde. Binnen het Havenbedrijf neemt Rik Verhaegen de functie van Havenkapitein-commandant op om de activiteiten van de 59-koppige Kapiteinsdienst in goede banen te leiden.

Rik Verhaegen
Rik Verhaegen is geboren op 23 november 1958 in Lede. Hij startte op 1 februari 2016 zijn loopbaan bij het Havenbedrijf Gent als Havenkapitein ad interim. Voordien was hij veertien jaar bij het Havenbedrijf Antwerpen aan de slag, onder meer als Havenkapitein-commandant, bij ‘Port state control’ bij de federale overheid en kapitein bij Jan De Nul en Ahlers. Hij studeerde in 1986 af aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.

Dirk Vernaeve
Dirk Vernaeve, geboren op 6 juli 1952, startte bij het Havenbedrijf Gent op 1 oktober 1997 als Havenkapitein. Eind 2002 werd hij benoemd tot Havenkapitein-commandant. Voordien gaf hij les aan de Hogere Zeevaartschool, 8 jaar actief in de koopvaardij en 3 jaar als gezagvoerder op de jetfoil van de Regie voor Maritiem Transport. In 1972 studeerde hij af aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.

Photo:

Related news

List of related news articles