Riviercruise seizoen geopend in North Sea Port, ruim 300 schepen dit jaar

Het riviercruiseschip ‘Viking Mimir’ is vanochtend vanuit Antwerpen aan de Rigakaai in Gent aangekomen. Vanavond vertrekt het schip weer richting Zeeland. Met dit hotelschip van rederij Viking River Cruises is het cruiseseizoen voor North Sea Port geopend.

Riviercruiseschip 'Viking Mimir' in Gent. Foto, North Sea Port.
Riviercruiseschip ‘Viking Mimir’ in Gent. Foto, North Sea Port.

Ruim 300 riviercruiseschepen

North Sea Port verwacht dit jaar meer dan 300 riviercruiseschepen. De komende maanden zijn er heel wat cruiseschepen te zien op de Westerschelde en op het kanaal tussen Terneuzen en Gent.

Passagiers bezoeken Zeeland en Gent

Tot ongeveer het einde van het jaar zijn er dagelijks riviercruisers te zien in North Sea Port. In Terneuzen meren er dit jaar een tiental riviercruises aan, in Vlissingen worden er een twintigtal verwacht. In Gent, met een traditie van binnenvaartcruiseschepen, komen er 282 schepen. Een totaal van 312 binnenvaartcruiseschepen die zich al hebben aangemeld. Het merendeel van de schepen komt uit Zwitserland en Duitsland. De binnenvaartcruises brengen rond de 40.000 passagiers naar de grensoverschrijdende regio van North Sea Port. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

In Gent zit het aantal binnenvaartcruises al meer dan vijf jaar boven de 200 schepen per jaar. In het afgelopen jaar wist Gent met 314 vaarten weer een nieuw record te boeken. North Sea Port ontvangt naast riviercruiseschepen ook jaarlijks enkele zeevaartcruisers: een handvol in Vlissingen en 2 in Gent.