Riviercruise seizoen in North Sea Port van start

  • binnenland

Het riviercruiseschip ‘Swiss Tiara’ passeerde vrijdagochtend 9 maart het Sluizencomplex in het Nederlandse Terneuzen om vervolgens omstreeks 8 uur aan de Rigakaai in het Gentse havengebied in België af te meren. Met dit 5-sterren hotelschip, varend onder de Zwitserse vlag, is het cruiseseizoen voor North Sea Port gestart.

North Sea Port verwacht ruim 300 riviercruises dit jaar. De riviercruiseschepen meren de komende maanden af in het havengebied van Vlissingen, over Terneuzen tot in Gent.

Passagiers bezoeken Zeeland en Gent
Vanaf nu zijn er het hele jaar door bijna dagelijks riviercruiseschepen te zien in het havengebied van North Sea Port. In Terneuzen meren er dit jaar 20 riviercruises aan. Ook in Vlissingen worden er enkele verwacht. In Gent worden er 280 cruiseschepen verwacht. Het merendeel van de schepen komt uit Duitsland en Zwitserland. De binnenvaartcruises brengen ruim 35.000 passagiers naar de grensoverschrijdende regio van North Sea Port. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

In Gent zit het aantal binnenvaartcruises al vijf jaar boven de 200 schepen. In het voorbije jaar 2017 wist Gent met 268 schepen weer een nieuw record te boeken.

North Sea Port ontvangt naast riviercruiseschepen ook jaarlijks enkele zeevaartcruises: een handvol in Vlissingen en een 2-tal in het Gentse havengebied.

Photo:

Related news

List of related news articles