Rolmodellen van Dosign Women in Technology 2015

WomanInTechnology

Na een zinderende finaledag afgelopen zaterdag in Hal 4.1 in Rotterdam, is bekend geworden wie de 12 winnaressen zijn van de Women in Technology rolmodellenwedstrijd van Dosign Engineering. Het zijn (in willekeurige volgorde): Leonie Straatsma, Ghislaine Koolman, Bianca Bats, Annelotte Derkink, Tamar Schoonen, Lieke van Straalen, Joliene Brouwer, Roxanne Bangma, Maritza e Araque, Maijke Receveur, Natascha Schuttinga, Denise de Man-Thompson.

Spannende race
Van de meer dan 100 inschrijvingen voor de wedstrijd gingen, na een verkiezingscampagne van iedere dame, de 25 beste door naar de finale-castingdag. Hier lieten zij zich van hun slimste kant zien. In gesprekken met gastvrouw Martine Both, technisch onderneemster en een voorbeeld voor vrouwen in techniek, vertelden zij over hun visie op technologie en veranderingen die de wereld aangaan. De jury met daarin Ramon Feuth (Directeur Dosign Engineering), Prisca Teeken (Styliste/ Producer), Loekie Mulder (Modeontwerpster) en Gerard Jans (Senior Designer bij Dosign Engineering) had het niet gemakkelijk. “We hebben gekozen voor een mix van persoonlijkheid, charisma en visie. Een groot compliment aan alle vrouwen die hier vandaag stonden,” aldus juryvoorzitter Feuth.

De prijzenpot
De 12 winnende rolmodellen hebben niet alleen een technische studiecheque ter waarde van € 1.000,- op zak. Ze mogen zich ook opmaken voor een professionele fotoshoot voor hun ‘month of fame’ in de Women in Technology kalender 2015. High fashion en techniek gaan hierin hand in hand. Jurylid Loekie Mulder ontwierp speciaal voor Women in Technology 2015 jurkjes met technische thema’s als bio, gas offshore en robotica. Wie het covermodel wordt en daarmee ook de waanzinnige reis voor 2 personen naar Dubai wint, wordt na de fotoshoots in oktober bekendgemaakt. Het blijft dus nog even spannend.

Meer… Women In Technology