Rondleidingen op RDM Rotterdam tijdens De Aanval

Tussen 30 april en 25 oktober wordt de tentoonstelling ‘De Aanval’ van Museum Rotterdam –  over het bombardement van Rotterdam in mei 1940 – gehouden in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Speciaal voor de bezoekers van De Aanval organiseert het Havenbedrijf Rotterdam tussen 30 april en 10 mei gratis rondleidingen op RDM Rotterdam.
De rondleiding toont de wandelaar niet alleen de voormalige scheepshallen en de grandeur van de vroegere werf, maar ook het in de scheepshallen ondergebrachte scholencomplex, het Innovation Dock met stadswindmolens en 3D-printers.

De rondleidingen beginnen en eindigen in het Dokaffee, Directiekade 30 (3089 JA Rotterdam), vlakbij de steiger van de Aqualiner op RDM Rotterdam en 500 meter van de Onderzeebootloods. Er is ruimte voor 25 personen per rondleiding. Plaatsen kunnen ter plekke – minimaal een half uur voor aanvang van de rondleiding – worden gereserveerd in het Dokkaffee.

Van werf tot centrum van innovatie
Tien jaar geleden begon het Havenbedrijf met de restauratie van RDM Rotterdam, de voormalige scheepswerf waar 355 schepen werden gebouwd en tijdens de topjaren 7.000 mensen werkten. Tijdens het herstel is terdege rekening gehouden met de prachtige opstallen die dateren uit het begin van de vorige eeuw. RDM Rotterdam is nu een inspirerende locatie voor nieuwe industrie en haven gerelateerd onderwijs. Dat maakt het RDM-terrein tot dé innovatie-etalage van de Rotterdamse haven. Met de komst van bedrijven als Ampelmann en Franklin Offshore Europe is de offshore industrie teruggekeerd in de Heijsehaven.

Meer… Museum Rotterdam en Port of Rotterdam