Rondvaartboot naar SHIP op het sluizencomplex vanaf 1 april

Met ingang van het nieuwe vaarseizoen op 1 april, vaart de rondvaartboot Koningin Emma 4 x per dag vanaf het Sluisplein in IJmuiden via de Noordpier in Wijk aan Zee naar het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) op het sluizencomplex in IJmuiden. SHIP is een experience over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaal gebied. Sinds de opening op 31 maart 2017 brachten al 75.000 mensen een bezoek aan SHIP.

Rondvaartboot 'Koningin Emma' bij SHIP. Foto, SHIP.
Rondvaartboot ‘Koningin Emma’ bij SHIP. Foto, SHIP.

De IJmuidense Rondvaart Maatschappij heeft een vergunning voor 5 jaar gekregen van Rijkswaterstaat. De steiger bij SHIP is met financiële steun van de Provincie Noord-Holland speciaal hiervoor aangepast. Tijdens de boottocht ervaren de passagiers van dichtbij de aanleg van de nieuwe grootste zeesluis ter wereld en hebben ze zicht op de Spuisluis en het Gemaal, de grootste van Europa.

De vertrektijden vanaf het Sluisplein naar SHIP zijn dagelijks om 09.45 uur, 13.05 uur, 15.25 uur en 17.25 uur. De terugvaarten van SHIP naar het Sluisplein zijn om 13.20 uur, 15.40 uur en 17.40 uur. Een retourtje kost 6,50 euro. De overtocht duurt zo’n 12 minuten. De toegang tot SHIP is gratis, de rondleiding door een gids kost 5,00 euro. SHIP heeft ook een restaurant en faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten. Ga voor informatie over de rondvaarten naar www.ijmuidenserondvaart.nl.

Marije Moerman van SHIP: “We zijn enorm blij dat SHIP nu ook vanuit het zuiden van het Noordzeekanaal gemakkelijk bereikbaar is. Ongetwijfeld trekken we hierdoor extra bezoekers. Om een dagje IJmuiden voor toeristen nog leuker te maken werken we aan arrangementen met onder andere het Zee- en Havenmuseum en Forteiland.”

Ga voor meer informatie over SHIP naar ship-info.nl.