Rotterdam brengt vraag en aanbod innovatief samen

  • binnenland

Rotterdam Port Connector is speciaal ontwikkeld voor het havenbedrijfsleven
De Rotterdamse haven introduceert een nieuwe innovatie: de manier om potentiële internationale klanten online in contact te brengen met het Rotterdamse havenbedrijfsleven. De website Rotterdam Port Connector is een product van Rotterdam Port Promotion Council, speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven en heeft meerdere functionaliteiten in zich.

Zo is het voor bedrijven met een logistieke vraag, mogelijk om deze aanvraag online te plaatsen. De aanvraag kan betrekking hebben op het vervoeren, op- of overslaan of een specifieke dienst en komt automatisch terecht bij ruim 500 dienstverleners die bij Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) zijn aangesloten, bedrijven die het antwoord hebben op deze vraag. ,,Daarmee brengen we vraag en aanbod online bij elkaar. Over een dergelijk platform beschikte nog geen enkele haven,’’ legt RPPC-directeur Marjolein Warburg uit. De website is inmiddels drie weken in de lucht en heeft de eerste aanvragen verwerkt. Hierbij blijft de aanvrager anoniem en beslist zelf wanneer het bedrijf contact wil opnemen met de dienstverlener.

Naast het plaatsen van een aanvraag biedt Rotterdam Port Connector de bedrijven die worden uitgenodigd voor een RPPC-bijeenkomst, de kans om meteen in contact te komen met de Rotterdamse dienstverleners. ,,Een mooi instrument dat onze dienstverlening uitbreidt en waar het bedrijfsleven haar voordeel mee kan doen.’’

www.rotterdamportconnector.com
Bekijk de animaties op www.rppc.nl

Related news

List of related news articles