Rotterdam heet allergrootste cruiseschip ter wereld welkom

  • binnenland

Dinsdagochtend is het allergrootste cruiseschip ter wereld, ‘Harmony of the Seas’ van rederij Royal Carribean aangekomen in Rotterdam voor haar 1e stop met gasten. De kades en de Erasmusbrug stonden vol met geïnteresseerde toeschouwers. 
Tijdens de officiële ‘plaque & key’ ceremonie sprak kapitein Gus Anderson de genodigden toe. “Het is een fantastisch gevoel om de eerste ‘port of call’ in de historische haven van Rotterdam te hebben. Bedankt voor het warme welkom.”

‘King of the World’ op Harmony of the Seas
Harmony of the Seas is met haar lengte van 362 meter 30 cm groter dan haar zusterschip ‘Oasis of the Sea’. Er is ruimte voor 6.780 passagiers en 2.100 bemanningsleden. Harmony of the Seas is vijf keer zo groot als de Titanic en heeft 23 zwembaden, een eigen Central Park met meer dan 10.000 levende planten, een kinderparadijs en een ‘king of the world’ uitkijkpunt op het voordek. Op deze plek kunnen passagiers op het puntje van het balkon gaan staan waar een glazen vloer in zit en je als het ware boven het water zweeft op flinke hoogte.

Burgemeester Aboutaleb overhandigde de symbolische sleutel van Rotterdam aan de kapitein
“Wij heten de drijvende stad met haar kapitein en alle bemanningsleden van harte welkom in Rotterdam. Zoals je ziet aan de vele mensen op de kade en de brug heeft heel de stad gewacht op jullie komst. Als een symbool van welkom en vertrouwen overhandig ik u de sleutel van de stad. Hopelijk voelen jullie je welkom in Rotterdam”, aldus burgemeester Aboutaleb tijdens de ‘plaque en key’ ceremonie. Aboutaleb en de havenmeester van Rotterdam, Rene van der Vries ontvingen de plaque van Harmony of the Seas uit handen van de kapitein.

Onder toejuichend publiek vertrok het cruiseschip uit Rotterdam
Rond 18.30 uur vertrok het schip uit Rotterdam om koers te zetten richting South Hampton. Duizenden mensen zwaaide het schip uit. Het schip gaat eerst naar South Hampton om vervolgens door te varen naar het Middellandse Zeegebied. In oktober gaat ze de Atlantische Oceaan over om cruisereizen te verzorgen in Florida en het Caribisch gebied.

Related news

List of related news articles