Rotterdamse haven, de grootste kerstboom van Nederland

Tijdens de korte winterdagen kunnen bezoekers een vaartocht maken in het donker langs de moderne, nieuwe terminals van Maasvlakte 2. Door de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven ook wel de grootste kerstboom van Nederland genoemd.

Tijdens de kerstvakantie is FutureLand ondergedompeld in kerstsfeer. Er is een lichtjestour met de FutureLand Ferry, een audiotour in het interactieve informatiecentrum en de kinderen kunnen tijdens allerlei workshops en de gratis rondleiding alles ontdekken over de modernste haven van de wereld. Op tweede Kerstdag is er een fossielenexpeditie voor het hele gezin.

Lichtjestour
Op 17 en van 26 tot en met 30 december en van 2 tot en met 5 januari vaart de FutureLand Ferry om 17:00 uur uit voor een sprankelende lichtjestour. De lichtjestour duurt ongeveer een uur met aan boord een deskundig voorlichter. FutureLand is met uitzondering van 30 december gesloten op zaterdagen en maandagen. Op tweede kerstdag is FutureLand open. Reserveren kan via www.futureland.nl.

Gratis rondleidingen en speurtochten voor kinderen 
Tijdens de kerstvakantie kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur met korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de  kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de kerstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. De kinderen leren ook hoe zij kleine zeedieren kunnen kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen.

Fossielenexpeditie
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen wordt 26 december en 7 januari een expeditie georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Fototentoonstelling ‘Toeziend oog’
Heel de wereld kwam kijken hoe Nederland een haven opspoot in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt. Door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is een unieke expositie samengesteld. Kijk mee en beleef opnieuw de verwondering die aan al dit beeldmateriaal vooraf ging. De tijdelijke tentoonstelling is tot 25 februari 2018 te zien.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2017 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Bekijk het jaarprogramma 2018 op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.