Rotterdamse haven zet in op start-ups

Vanochtend werd op de RDM Campus in Rotterdam het officiële startschot gegeven van Port XL gegeven. Dit programma zal in de komende drie jaar 30 internationale start-ups (10 per jaar) met innovatieve ideeën voor de haven op het gebied van transport en logistiek, energie, chemie en raffinage en maritiem helpen om te accelereren.

Dit moet het innovatieve klimaat van de Rotterdamse haven versterken, aldus Paul Smits, CFO van het Havenbedrijf Rotterdam, die samen met Jan Peter Balkenende, Partner Corporate Responsibility van advieskantoor EY en Mare Straetmans, Managing Director van Port XL, het programma presenteerde.

Vanaf heden zullen start-ups wereldwijd gescout worden. In maart  zullen de 20 meest kansrijke naar Rotterdam komen voor de finale selectie, waarna het eerste deel van het programma met 10 geselecteerde start-ups van start zal gaan.

Partners
Port XL is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam en EY en wordt financieel gesteund door diverse partners, waaronder Van Oord, Damen Shipyards, Vopak en Boskalis. De start-ups kunnen bovendien rekenen op zo’n 150 mentoren uit het bedrijfsleven.

Aanmelden?
PortXL is op zoek naar start-ups in de sectoren Transport & Logistiek, Energie, Chemie & Raffinage en Maritiem. Meer informatie is te vinden op de website: www.portxl.org. Ook aanmelden kan hier. Inschrijven kan tot februari 2016. Het accelerator programma zal in maart 2016 van start gaan.