Rotterdamse jongeren kweken zelfdiscipline en doorzettingsvermogen op zee

Vandaag, dinsdag 29 mei, vertrokken 30 Rotterdamse jongeren aan boord van de Eendracht richting Engeland. Zij zullen in vier dagen alles leren over het reilen en zeilen op zee op zeilschip Eendracht. Discipline, doorzettingsvermogen en teambuilding zijn de sleutelwoorden voor deze reis. Samen met de Eendrachtbemanning zullen ze koers zetten naar Engeland, de zeilen hijsen, achter het roer staan en leren navigeren.

Jongeren die normelitair niet de mogelijkheid hebben een reis aan boord van de Eendracht te boeken zijn in samenwerking met het Jongerenloket te Rotterdam en het Jaski Jeugdfonds van ‘Stichting Het Zeilend Zeeschip’ vier dagen uitgenodigd op de Eendracht om deze reis te maken. De jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud, zijn lid van verschillende instanties, onder andere het Rotterdamse Jongerenloket, Maatwerk en Rebound, vanuit deze instanties gaat tevens begeleiding mee tijdens de reis.

Het Jaski Jeugdfonds ondersteunt de doelstelling van de Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ om ‘Iedereen, in het bijzonder jongeren, in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de zee en het avontuur van zeezeilen’. Eendrachtsponsoren steunen dit fonds en op die manier de doelstelling van de Stichting.

Vrijdag zullen de jongeren om 16.00 uur als echte zeebonken weer afmeren aan de Wilheminakade te Rotterdam.

Lees de belevenissen van deze jongeren op www.eendracht.nl.

Bron: Eendracht.nl, 29-05-2007;