ROVC gaat de grens over met cursus Hoogspanning Maritiem

  • binnenland

Cursist aan het werk in de engine room

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat met haar label TechAcademy Maritiem de samenwerking aan met de South Shields Marine School om de cursus Hoogspanning Maritiem te verzorgen. De cursus speelt in op het feit dat houders van een vaarbevoegdheidsbewijs (vbb) vanaf januari 2017 verplicht een erkend hoogspanningscertificaat moeten hebben. TechAcademy Maritiem is deze grensoverschrijdende samenwerking aangegaan om Nederlandse technici in de maritieme sector hierin op te leiden. Bij de selectie van een samenwerkingspartner is gekeken naar prijs, kwaliteit, praktijkgerichtheid en de inhoud. De South Shields Marine School is zeer hoog aangeschreven, heeft meer dan vijftien jaar ervaring in hoogspanningsopleidingen en beschikt over een uitgebreid practicum en simulatieruimte in Newcastle, Engeland.

In de vijfdaagse cursus ligt de nadruk op veilig werken volgens de juiste procedures voorafgaand, tijdens en na het werken met hoogspanning. Na voltooiing van de cursus hebben de deelnemers de juiste kennis en vaardigheden in huis en hebben zij een certificaat op zak om te werken aan hoogspanningsinstallaties en schakelkasten.

Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC: “De TechAcademy Maritiem is een one-stop-shop voor maritieme technische opleidingen. Door de samenwerking met de South Shields Marine School bieden wij onze cursisten nu ook de allerbeste maritieme opleiding op het gebied van hoogspanning. De opzet is zeer praktijkgericht. Zo krijgen zij oefeningen op fysieke schakelborden en in een waarheidsgetrouwe engine control room. Deelnemers kunnen hun kennis direct in de praktijk uitvoeren. Dit past natuurlijk perfect bij onze opleidingsvisie.”

Meer… ROVC en TechAcademy Maritiem

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten