Royal IHC levert 2000ste baggerpomp aan Jan De Nul

Maandag 8 april heeft IHC de 2000ste baggerpomp gebouwd en afgeleverd aan Jan De Nul. Een selecte groep klanten en partners waren uitgenodigd voor de ‘Royal IHC Pump Ecperience’, waar de gasten met interactieve workshops en demonstraties het ontwikkelings- en productieproces van de ultramoderne pompen konden zien. Na de rondleiding is de 2000ste pomp symbolisch overhandigd aan de nieuwe eigenaar, Jan De Nul.

Royal IHC levert 2000ste baggerpomp aan jan De Nul.
Royal IHC levert 2000ste baggerpomp aan jan De Nul.

Dave Vander Heyde, CEO Royal IHC: “Het bereiken van dit indrukwekkende aantal is het resultaat van voortdurende ontwikkeling, onderzoek, leren, feedback krijgen en deze kennis toepassen op nieuwe pompontwerpen. IHC handhaaft deze aanpak al meerdere decennia. Jan De Nul Group is al jaren een sterke partner en daagt ons voortdurend uit om ons equipment verder te verbeteren. Het is een genoegen om deze pomp vandaag aan hen te leveren.”

Over de 2000ste baggerpomp

De 2000ste pomp is één van de twee onboard dubbelwandige baggerpompen voor de nieuwe, door Jan De Nul Group ontworpen, 18.000 m3 sleephopperzuiger die momenteel wordt gebouwd. Deze pompen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van elk 7000 kW, waardoor ze met 33 bar druk kunnen ontladen wanneer ze gelijktijdig worden gebruikt.

Curve-technologie en Curve-waaier

De pompen zijn uitgerust met de nieuwste Curve-technologie van IHC. De Curve-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen uitstekende zuigeigenschappen hebben tijdens de verlengde levensduur van het product.

Robby de Backer, directeur Newbuilding Department bij Jan De Nul Group: “Dit indrukwekkende aantal is een bewijs van de uitstekende kwaliteit van deze baggerpompen. Het is ook een getuigenis van de langdurige samenwerking tussen Royal IHC en Jan De Nul Group. Deze pomp zal het hart zijn van onze nieuwe 18.000 m3 TSHD, evenals van vele baggerschepen over de hele wereld.”