Royal Van Lent gaat superjachten bouwen in Amsterdam

Royal Van Lent gaat vanaf 2019 luxe superjachten tot 160 meter bouwen op een nieuw te realiseren locatie in de haven van Amsterdam. De internationaal gerenommeerde werf, partner in het samenwerkingsverband Feadship, heeft dit op 31 mei bekend gemaakt. Royal Van Lent kiest voor uitbreiding van de werffaciliteiten om aan de vraag naar steeds langere en grotere, hoogwaardige jachten te voldoen.

De huidige werf van Royal Van Lent blijft op het Kaageiland, waar het voormalige familiebedrijf (nu in handen van het Franse LVMH) sinds 1849 is gevestigd. Het langste luxe jacht dat de werf hier bouwde en opleverde in 2015, was Symphony met een lengte van 101,50 meter.

De werf is in 2019 klaar voor productie
Deze zomer starten de voorbereidende werkzaamheden zoals het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting start begin 2017 de bouw van de circa 5500m2 grote hal met een hoogte van 28 meter, inclusief (droog)dok en tien separate workshops. De werf is in 2019 klaar voor productie. De nieuwe faciliteit in Amsterdam is 170 meter lang. Hierdoor is Royal Van Lent in staat luxe jachten tot circa 160 meter te bouwen of te ontvangen voor een ‘refit’ (verbouwing van een Feadship). Het eerste jacht zal in de periode 2019-2021 te water gelaten worden.

Vanwege Schiphol is er gekozen voor Amsterdam 
Na een intensieve zoektocht in samenwerking met de gemeente en de havenbedrijven van onder meer Amsterdam en Rotterdam viel de keuze op de hoofdstad mede vanwege de nabijheid van Amsterdam Airport Schiphol, wat praktisch is voor de internationale clientèle van Royal Van Lent.