Ruim 400 ontslagen door faillissement Flinter Groep

Op 9 november 2016 heeft de Rechtbank Rotterdam meerdere onderdelen van Flinter-groep failliet verklaard. De arbeidsovereenkomsten met de 65 medewerkers die op het kantoor van Flinter-groep in Barendrecht werkzaam zijn en de arbeidsovereenkomsten met de 54 zeevarenden zijn door de curatoren opgezegd. Op de 35 schepen werken nog eens ongeveer 350 mensen uit verschillende landen. De curatoren onderzoeken of een doorstart van Flinter-groep mogelijk is en zijn daarover in gesprek met een aantal gegadigden.

Flinter Management B.V. en Flinter Shipping B.V. zijn niet failliet verklaard. Voor deze vennootschappen blijven de surseances van betaling vooralsnog in stand. De curatoren, mr. Arnold van Steenderen en mr. Kees van den Bergh, onderzoeken of een doorstart van Flinter-groep mogelijk is.

Doordat ING onlangs de financiering voor 9 schepen van Flinter weigerde was Flinter genoodzaakt om surseance van betaling aan te vragen. Vervolgens werd ook door andere financiers het krediet opgezegd.

Volgens bestuurder Marcel van Dam van FNV Nautilus zat het faillissement er al aan te komen. ”We hadden al signalen dat een doorstart voor de holding lastig zou zijn. Een aantal van de schepen zou mogelijk wel onder ander management kunnen worden gebracht.”

Ruim een jaar geleden kwam het vrachtschip Flinterstar in het nieuws nadat deze zonk na een aanvaring met een gastanker.

 

Related news

List of related news articles