Ruimte voor Rivier-project genomineerd voor Betonprijs 2017

Ruimte voor de Rivier-project Hoogwatergeul Veessen Wapenveld is in de categorie Natte Waterbouw genomineerd voor de Betonprijs 2017.

Het juryrapport luidt: Tegengesteld aan onze lange traditie van water tegenhouden wordt het water dit keer doorgelaten, als onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier, waarbij met een betere doorstroming van het rivierwater de kans op overstromingen wordt verlaagd. 2 bruggen van 800 meter lang aan de uiteinden van de hoogwatergeul zijn tevens waterinlaat, respectievelijk uitlaat. De beide bruggen zijn in samenwerking van constructeur en (landschap) architect prachtig in de uiterwaarden van de IJssel ingepast en voegen een nieuwe monumentale vorm toe aan ons rivierenlandschap. Op een manier waarbij natuurlijke en agrarische functies behouden blijven en zelfs worden versterkt.

Het blijft nog spannend tot 15 november want dan wordt in Rotterdam bekend gemaakt wie van de 3 genomineerden de Betonprijs 2017 daadwerkelijk krijgt. In de categorie Natte waterbouw zijn ook LNG zeesteiger Duinkerken en GBF Windmolenfundatie Noordzee genomineerd.

Related news

List of related news articles