Sailcenter Nederland sponsor van het Watersportverbond

Sailcenter, de importeur van Laser en Dart in de Benelux, heeft op 6 maart 2009 een sponsorovereenkomst getekend met het Watersportverbond. De samenwerking loopt in ieder geval tot het einde van 2012.

Waar ter wereld je ook komt, op zeilclubs, zeilscholen of op wedstrijden zie je de Laser. De Laser is verreweg de meest populaire eenmansboot ter wereld met ongeveer 195.000 verkochte exemplaren. De Laser is sinds de Olympische spelen van 2000 een Olympische klasse voor mannen. De Laser Radial is sinds 2008 een Olympische klasse voor vrouwen.

Naast het feit dat de Laser een Olympische klasse is gebruikt het Koninklijk Nederlands Watersportverbond de Laser ook voor de invulling van het Talentplan. Dit plan voorziet in het opleiden van jeugdige talenten tot ervaren topzeilers. Verder zet het Watersportverbond de Laser en de Laser Pico in bij stimulering van de zeilsport in het algemeen via het Ready to Sail programma.

Sailcenter gaat het Watersportverbond op alle drie onderdelen (Talentplan, Sportstimulering en Ready to Sail) ondersteunen met materiaal en specifieke kennis van open boten.

Remco Kenbeek, directeur van Sailcenter heeft grote plannen. “De samenwerking met het Watersportverbond is voor ons de volgende stap. We verkopen natuurlijk de meest populaire boot ter wereld en we willen laten zien dat we echt dé Laserexpert zijn. Maar we willen op den duur de expert van Nederland zijn op het gebied van open boten.”

Hoofdcoach Talentplan Mark LittleJohn: “De Laser is cruciaal voor onze ambities. Met bijna 50 zeilers die regelmatig in de Laser zitten verbruiken we een hoop materiaal zoals boten en zeilen. Dus deze ondersteuning is voor ons van groot belang voor de toekomst.”

Foto: links dhr. Snoekc, rechts dhr. Kenbeek

Bron: Watersportverbond / Miles, 09-03-2009;