SailTime Holland houdt Open Dag in Wemeldinge

In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart 2007 houdt SailTime Holland Open Dag in Wemeldinge. Bezoekers kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur uitgebreid informeren naar het principe van ‘fractional sailing’. Dankzij dit Amerikaanse concept is het mogelijk om twaalf maanden een lidmaatschap op een nieuwe Bénéteau te nemen. De eigenaar deelt zijn jacht met in totaal zeven members, waardoor de kosten per persoon lager uitvallen. Het onderhoud en de reparaties komen voor rekening van SailTime Holland. Tijdens de Open Dagen kunnen geïnteresseerden tevens een proefvaart maken met een Bénéteau 343. De allereerste Nederlandse Océanis 40 behoort eveneens tot de SailTime-vloot in Wemeldinge.

Het testvaren gebeurt uiteraard onder voorbehoud van het weer en animo. Gegadigden kunnen vooraf wel een plek reserveren, wat raadzaam is. Op de wal zijn bestaande SailTime members aanwezig om vanuit de praktijk vragen te beantwoorden. Inschrijven als member kan direct, want er zijn in Wemeldinge, Willemstad en Roompot Marina nog enkele plaatsen beschikbaar op een nieuwe Bénéteau 343. Mocht de nieuw geplande locatie in Zeebrugge meer in de buurt liggen, dan kunnen geïnteresseerden zich daar ook al voor opgeven. Ragnar Koot van SailTime Holland: “In februari stonden we op de Belgian Boat Show in Gent. Ons voornemen om naar de Belgische kust uit te breiden, is daar zeer positief ontvangen. Het enthousiasme was dusdanig groot, dat we er alles aan doen om zo snel mogelijk een Belgische basis te openen.”

Lidmaatschap
Een aankomend lid betaalt eenmalig inschrijfgeld ter hoogte van 500 euro en een borg van maximaal 1.500,00 euro. Voor een nieuwe 34-voet jacht bedraagt de maandelijkse fee 349 euro. Dat is inclusief alles, dus er komen geen extra kosten voor winterstalling, verzekering, jachthaven of onderhoud bij. Ieder lid heeft recht op minstens 3,5 etmaal vaartijd per maand. In overleg kunnen dat er meer zijn zonder extra kosten. Het lidmaatschap gaat per 12 maanden. Met behulp van het online reserveringssysteem is de boot tot een jaar vooruit te reserveren. De gebruikers gaan voor en na het varen aan de hand van een elektronische checklijst, de zogenaamde E-ttendant™, alle punten na. De uitkomst gaat per e-mail naar SailTime Holland, zodat eventuele problemen direct worden opgelost. Zo ligt de Bénéteau altijd zeilklaar en kunnen de leden maximaal zorgeloos genieten.

SailTime International
SailTime Holland maakt onderdeel uit van de internationale SailTime® Licensing Group. Het initiatief kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels dertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er drie. Er wordt op dit moment aan de uitbreiding op het Europese vasteland gewerkt. Sinds kort is het motorbotensegment toegevoegd aan het concept. Hiervoor gelden dezelfde mogelijkheden. In Amerika functioneert die tak al ruimschoots.

Bron: SailTime, 16-03-2007;