SCA Logistics vergroot terminal in de Eemhaven

  • binnenland

SCA Logistics vergroot zijn terminal in de Eemhaven door een deel van de voormalig ECT City terminal in gebruik te nemen. Op donderdag 13 oktober hebben SCA Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam hierover overeenstemming bereikt. Het gaat om een uitbreiding van 3 ha terrein met een kadelengte van 208 meter dat grenst aan de bestaande terminal van SCA Logistics. Naast de terreinuitbreiding zijn SCA en het Havenbedrijf ook een contractverlenging tot 2050 overeengekomen.

Na de ontwikkeling van Cool Port door Kloosterboer is SCA Logistics het tweede bedrijf dat een deel van voormalige ECT City terminal herontwikkelt.

‘Logistiek short sea cluster’ voor intra-Europees verkeer 
Op het resterende gedeelte van de ECT City Terminal heeft het Havenbedrijf een zogenoemd ‘logistiek short sea cluster’ gepland voor intra-Europees verkeer. In het Waal-Eemhavengebied is het grootste deel van de Rotterdamse shortsea-activiteiten en het intra-Europees goederenvervoer geconcentreerd. SCA produceert onder andere papier voor de kranten- en tijdschriftenmarkt, containerboard voor de verpakkingsindustrie producten voor bekende merken als Edet, Tempo, Plenty, Demak up, Libresse, en Tena.

 

Related news

List of related news articles