Scheepsreiniging van start in haven van Rotterdam

  • binnenland

Fleet Cleaner en OH Ship Cleaning hebben de eerste twee schepen gereinigd in de haven van Rotterdam. De scheepshuiden van de Vlieborg van rederij Wagenborg en het bulkschip Marcor zijn gereinigd door innovatieve robots.

De scheepshuiden zaten vol met zware aangroei met slijm en algen, wat geheel verwijderd en opgevangen is door de innovatieve installatie. De opgevangen aangroei is zorgvuldig gefilterd om te voldoen aan de milieurichtlijnen van Rijkswaterstaat.

Omdat de Vlieborg niet geladen was tijdens de reinigingsdienst, bevond een groot deel van de aangegroeide scheepshuid zich boven water. Onno Steenweg, superintendent bij Wagenborg, benadrukt het belang van boven water reinigen: “Omdat de meeste aangroei zich verzamelt rond de waterlijn is de mogelijkheid om boven water te reinigen heel waardevol. Dit verhoogt de operationele flexibiliteit voor de rederij enorm.”

Het zicht onder water was beperkt tijdens de reiniging. Echter door het positiebepalingsysteem en videosystemen was het mogelijk om een nauwkeurige reiniging uit te voeren van de scheepshuid. Fleet Cleaner gebruikt zelf ontwikkelde navigatiesystemen om een hoge kwaliteit reiniging te realiseren.

 

 

 

Photo:

Related news

List of related news articles