Scheepswerf Hoebée bouwt boothuis voor Zeehavenpolitie

Medio januari 2015 heeft Scheepswerf Hoebée B.V. te Dordrecht (onderdeel van de Kooiman Groep) een contract getekend voor het ontwerp, de bouw en plaatsing van een drijvend boothuis. Opdrachtgever is de Zeehavenpolitie. Scheepswerf Hoebée B.V. heeft, als leverancier van Van Eijk Haveninrichtingen, veel ervaring in de bouw en plaatsing van drijvende steigers en pontons. 

Het boothuis zal worden afgemeerd in de Servicehaven op de Maasvlakte 2 te Rotterdam. De afmetingen van het boothuis zijn 20 meter x 15 meter. De hoogte van is oplopend van 4 meter tot 6 meter. Het boothuis is geschikt voor het onderbrengen van 2 RHIB’s en is voorzien van 2 docks met schepenlift waarmee de schepen drooggezet kunnen worden. De schepenliften hebben ieder een capaciteit van 10 ton en zijn voorzien van instelbare craddles. Deze craddles zijn instelbaar in vlaktillingshoek en de lengte.

Het boothuis is zodanig ontworpen dat het liften van schepen nagenoeg geen invloed heeft op de trimligging. Het geheel is ontworpen als een modulaire systeem zodat in de toekomst het boothuis eenvoudig uit te breiden is.

Scheepswerf Hoebée B.V. verzorgt in samenwerking met Scheepsbouwkundig Ontwerpbureau Kooiman B.V. het volledige ontwerp en engineering. De bouw van het casco, elektrische en hydraulische installatie, ventilatie- en verwarmingssystemen worden door Scheepswerf Hoebée B.V. geleverd en geïnstalleerd. Het project wordt door Scheepswerf Hoebée B.V. turn key opgeleverd, inclusief de benodigde vergunningen.

Meer… De Kooiman Groep

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten