Schilderes Els Jansma exposeert jaar lang op ms Vlieland

ElsJansma

Vanaf 26 september exposeert de Harlinger kunstenares Els Jansma aan boord van ms Vlieland, de Vlielander veerboot van Rederij Doeksen. De expositie is een jaar lang te zien in het café op zee: een ruimte met prachtig licht en een serene sfeer. De schilderes laat zich vooral inspireren door de schoonheid van de natuur. Veel van haar werk heeft raakvlakken met het wad. De enorme luchten en vergezichten zijn kenmerkend voor haar werk.

Els Jansma heeft een atelier in Harlingen, dat dagelijks is geopend en is gelegen aan het Havenplein. In deze stad aan het water, die rijk is aan historie, werkt ze elke dag aan haar schilderijen. De werken worden opgebouwd door een proces van het steeds weer over elkaar schilderen van heel veel lagen olieverf. Zo ontstaat beweging in het werk en een bijna tastbare diepte. Jansma: “Ik zie en hoor de veerboten vlakbij af en aan varen. Hier ruik je de zilte zeelucht en zie je een rijke diversiteit aan bijzondere luchten in allerlei tinten. Dat inspireert enorm.”

Voor de expositie aan boord van de veerboot is een zestal werken gekozen, die thematisch dicht bij de lokale omgeving blijven. Hanny Wentink, communicatieadviseur bij Rederij Doeksen: “Met de exposities aan boord van onze schepen proberen we altijd een stukje eiland of wad binnen te halen. We krijgen er goede reacties op: mensen die verrast zijn en de specifieke eilandsfeer herkennen. We weten zeker dat onze passagiers van de schilderijen van Els zullen genieten!”

Meer… Rederij Doeksen