Schmidt Zeevis vanaf nu Koninklijk

Schmidt Zeevis in Rotterdam mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Hiermee verwerft het bedrijf landelijke erkenning van kwaliteit en zal met name de export van vis naar internationale klanten toenemen, verwacht de directie. Commissaris van de Koning in Zuid Holland, Jaap Smit onthulde vrijdag 2 september in het bijzijn van Aboutaleb het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand. Daarbij overhandigde hij de directie het officiële predicaat dat door Z.M. Koning Willem-Alexander persoonlijk is goedgekeurd.

Directeur Marcel van Breda: “We zijn hier op nuchtere Hollandse wijze heel erg blij mee”.  Smidt Zeevis levert ruim dertig jaar vis aan het Hof. “Het was voor ons al een hele eer dat H.M. Koningin Máxima ons nieuwe pand kwam openen. U zult wel begrijpen, dat wij weglopen met ons Koningshuis. Het predicaat Koninklijk geeft natuurlijk extra erkenning en voor ons het commitment om door te gaan met het leveren van waar we goed in zijn: ‘topkwaliteit’ en dit zal zeker ook internationaal zijn vruchten afwerpen” aldus Van Breda

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben.