Sea Trucks Group benoemt nieuwe CEO

Sea Trucks Group (“Sea Trucks”), een van de grootste en snelst groeiende marine contractors in de olie en gas industrie in West Afrika, met een kantoor in Nederland, is verheugd de benoeming van Dhr. Robert-Jan van Acker aan te kunnen kondigen als zijn nieuwe Chief Executive Officer.

Dhr. Robert-Jan van Acker (39) heeft meer dan 13 jaar ervaring in de internationale maritieme sector. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam geweest bij de Svitzer Group, de wereldwijde specialist in het leveren van maritieme diensten, in tal van senior management posities. Vanaf 2005 leidde Dhr. van Acker de Salvage, Euromed en Ocean Towage divisies en werd later Senior Executive Vice President evenals lid van de Executive Committee van de Svitzer Group.

Dhr. van Acker was tevens hoofd van het Svitzer team in de succesvolle joint venture met Sea Trucks tijdens de berging van het West Atlas rig in Australie in 2010. Hij heeft tevens Svitzer India opgezet en was Managing Director van “Wijsmuller Ocean Sparkle JV”, een maritieme service specialist gericht op het leveren van sleepboot diensten aan LNG terminals in India.

Robert-Jan heeft een BA in Business Administration van de Hanzehogeschool in Groningen en een Executive BA van de IMD Business school in Lausanne, Zwitserland.

Robert-Jan zal later dit jaar, op een nader te bepalen datum, zijn functie als CEO bij de Sea Trucks Group aanvangen. Tot die tijd zal Dhr. Jacques J. Roomans (eigenaar en President) zijn positie als CEO voortzetten.

Jacques J. Roomans, President en CEO van Sea Trucks, zei:
“Wij zijn zeer verheugd dat Robert Jan heeft ingestemd met deze benoeming. Hij heeft een schat aan ervaring en zal ongetwijfeld bijdragen aan de ambitieuze doelen die wij ons voor de komende jaren hebben gesteld. Wij kijken uit naar de samenwerking met Robert-Jan in de nabije toekomst.”

Bron: Sea Trucks Group, 25-08-2011;