Seabourn bestelt tweede nieuw ultraluxe cruiseschip

  • buitenland

Seabourn laat een tweede ultraluxe cruiseschip bouwen door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het wordt een zusterschip van het nieuwe schip van Seabourn dat eerder dit jaar werd aangekondigd. De levering van het eerste nieuwe Seabourn schip staat gepland voor eind 2016, het tweede wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Seabourn heeft ook voor het tweede nieuwe schip ontwerper Adam D. Tihany aangetrokken om de openbare ruimtes aan boord van het schip te ontwerpen. Tihany gaat voor het nieuwe schip de openbare binnen- en buitenruimtes ontwerpen, inclusief de spa, het theater, het casino, de lounges en het innovatieve, multifunctionele Seabourn Square.

“Er is veel interesse ontstaan bij de aankondiging van het eerste nieuwe schip en we zijn erg blij dat de toenemende vraag naar onze cruises ons in staat stelt om een tweede schip aan onze groeiende vloot toe te voegen”, aldus Richard D. Meadows, President bij Seabourn. “Deze twee nieuwe schepen bieden de ingetogen elegantie waar we bekend om staan, evenals nieuwe voorzieningen, innovaties en moderne design elementen, die perfect aansluiten bij de stijl die  Seabourn typeert.”

“Het bevestigen van een optie mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd wanneer er zulke belangrijke investeringen mee gemoeid zijn. We zijn erg blij dat Seabourn haar vertrouwen in ons heeft ‘verdubbeld’, vooral gezien het feit dat onze samenwerking nog pril is maar snel groeit”, aldus Giuseppe Bono, Chief Executive Officer bij Fincantieri. “Ik geloof dat dit duidelijk aantoont dat zowel nieuwe als bestaande klanten, zoals Seabourn’s moederbedrijf Carnival Corporation, en de gehele markt, Fincantieri als de wereldleider zien binnen het ultraluxe segment in de cruise-industrie.”

De configuratie van het nieuwe schip wordt gebaseerd op de zeer populaire Seabourn Odyssey-klasse schepen, met één extra dek en nieuwe, grotere openbare ruimtes. Het schip biedt plaats aan 604 gasten, op basis van dubbele bezetting van de all-suite cabins. Elke suite aan boord van het nieuwe schip beschikt over een eigen veranda. Het schip behoudt de hoge ratio aan ruimte per gast die Seabourn eigen is en voorziet in een zeer persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast.

Beide nieuwe schepen zetten de modernisering van de vloot voort, die de rederij begon in 2009 met de lancering van de Seabourn Odyssey. Deze bekroonde nieuwe klasse van de vloot, waar ook Seabourn Sojourn (2010) en Seabourn Quest (2011) onder vallen, won al diverse prijzen. Met de toevoeging van deze twee nieuwe schepen, beschikt Seabourn over de meest moderne, ultra -luxe vloot in de cruise-industrie.

Meer… Seaborn 

Related news

List of related news articles