Sealane Cold Storage breidt haar activiteiten uit

Groningen Seaports en Sealane Coldstorage BV – gevestigd in de Eemshaven -hebben recentelijk een overeenkomst gesloten over de aankoop van de voormalige AG-Ems locatie in de Eemshaven. Sealane heeft het voornemen om met deze aankoop – naast haar koel – en vriesactiviteiten – een nieuwe activiteit op te starten voor de op- en overslag van stukgoed, droge- en/of natte bulkgoederen en projectlading.

Het gaat hier om een terrein van ca. 34.000 m² inclusief enkele opstallen en een 160 meter lange kade. De kade wordt momenteel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor overslag voor schepen in de shortseasector.

Groningen Seaports is zeer verheugd dat deze pionier, die de strategische kansen van de Eemshaven vanaf het begin gezien heeft, nu zo’n majeure stap zet. Sealane Coldstorage BV is gespecialiseerd in koel- en vriesactiviteiten. Met de aankoop van het terrein – dat pal tegenover de huidige locatie in de Eemshaven ligt – ziet Sealane de kans haar koel-en vriesactiviteiten uit te breiden en tevens een nieuwe koers te gaan varen op het gebied van overslagactiviteiten. Recentelijk nog kondigde het bedrijf een samenwerking aan met het Noorse Nor Lines met de start van een wekelijkse lijndienst vanuit de Eemshaven naar Noorwegen.

Bron: Groningen Seaports , 05-06-2009;