Shell lobbyt voor verdrievoudiging van windparken op zee

Shell lobbyt in Den Haag voor verdrievoudiging van windparken op zee tussen 2023 en 2030 zo meldt het AD. Shell heeft dit in het Shell Verkiezings Manifesto staan welke naar leden van de Tweede Kamer is gestuurd.

Offshore wind is het nieuwe CO2-arme aardgas volgens Shell
Volgens Shell is wind op zee de potentiële nieuwe Nederlandse energiebron en kan zich vergelijken met aardgas in een CO2-armer energiesysteem. Door de wind, de ruimte op zee, en de geringe waterdiepte maakt de Noordzee een nog te bebouwen windgebied voor energie.

Kostprijs zou 65 % kunnen dalen 
Als grotere windparken worden toegestaan, wordt windenergie veel goedkoper volgens het bedrijf. De kostprijs zou in vergelijking met 2013 tot 65 procent kunnen dalen. Het kabinet mikt tot nu toe op een kostenbesparing van 40 procent.

Grote kansen voor bedrijven in de offshore industrie
Voor Nederlandse bedrijven in de offshore industrie in Vlissingen, Rotterdam, Den Helder en Delfzijl biedt de windsector grote kansen volgens Shell.

Shell wil investeren in windparken op zee
Het is duidelijk dat Shell meer wil doen met duurzame energie. In maart dit jaar zou Shell meebieden op een offshore wind tender voor de Zeeuwse kust