SHIP IJmuiden ontvangt 25.000ste bezoeker binnen halfjaar

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft de 25.000ste bezoeker mogen ontvangen op vrijdag 15 september. Sinds 31 maart is SHIP geopend en het informatiecentrum hoopte op 30.000 tot 50.000 bezoekers per jaar. Met de 25.000ste bezoeker binnen een half jaar heeft het informatiecentrum het bezoekersaantal ruim overtroffen.

De heren Wijdogen en Mouthaan werden ontvangen met een bos bloemen door Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland, en Pieter de Waard, directeur van Telstar.

“Het blijkt wel weer hoe belangrijk informatie over de sluis en het Noordzeekanaalgebied voor de regio is”, aldus gedeputeerde Post. “Ik ben er trots op dat we met de gezamenlijke inspanning uit de regio de bouw van SHIP voor elkaar hebben gekregen.” 

Alles over de nieuwe zeesluis IJmuiden en het Noordzeekanaalgebied
SHIP vertelt alles over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden, de grootste in de wereld, en reilen en zeilen in het Noordzeekanaalgebied. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek. SHIP heeft vaste en wisselende exposities, een lesruimte waar jongeren technieklessen krijgen, een aantal vergaderruimtes en een restaurant.

SHIP
SHIP is te vinden op het sluizencomplex in IJmuiden aan de Noordersluisweg en is dagelijks (ook op zondag) gratis te bezoeken. Meer informatie over SHIP en over de openingstijden en rondleidingen is te vinden op de website van SHIP.