Shippingcluster: sociaal medium om de maritieme industrie te clusteren

Hebben we naast de grote sociale media platforms als Facebook, Twitter en LinkedIn nog een nieuw platform nodig? Volgens Eirik Fosse wel, maar dan wel een sociaal netwerk dat exclusief is voor de maritieme industrie. Dit wil hij realiseren met zijn vorige maand gelanceerde site Shippingcluster.

Omdat Shippingcluster zich specifiek richt op de maritieme industrie, maakt de site gebruik van vaktermen en tevens zijn er banen te vinden binnen de branche. LinkedIn is het grootste sociale netwerk op zakelijk gebied, maar de site is niet industrie-specifiek en biedt daar ook de juiste functies niet voor aan, aldus Fosse. “In de nabije toekomst verwachten we dat alle industrieën hun eigen toegewezen sociale netwerken hebben. Het one size fits all-concept wordt op de proef gesteld door gespecialiseerde netwerken op maat van industriële wensen.”

De maritieme industrie is gevarieerd, met kleine en grote spelers over de hele wereld, die veelal met elkaar te maken krijgen en waarbij persoonlijke relaties een grote rol spelen. Er wordt veel waarde gehecht aan het delen van relevante informatie. Deze interactiepatronen kennen volgens Fosse veel gelijkenis met deze uit een sociaal media netwerk.

Shippingcluster is pas net ‘te water gelaten’ en heeft nog tijd nodig om zich verder te ontwikkelen. In de toekomst worden meer functies en zelfs applicaties van derden toegevoegd. Geïnteresseerden kunnen via een uitnodiging deelnemen aan het sociale netwerk, via een lid of door een uitnodiging via de site aan te vragen.

Navingo, Timo Meester

Meer… Shippingcluster

Related news

List of related news articles