Shoalbuster 3512 Noordstrom gedoopt

Nieuws van maritieme dienstverlener Van Wijngaarden, want begin deze maand vond de ceremonie voor de doop plaats in Hardinxveld.

De Noordstroom, gebouwd door Damen Shipyards, is 35 meter lang, heeft een diepgang van 2,9 meter en heeft een BRT van 498 ton. Het schip is geschikt voor uiteenlopende taken zoals sleepwerk over korte en lange afstanden en baggerondersteuning voor offshore projecten, bijvoorbeeld bij de bouw en het onderhoud van windmolenparken. Van Wijngaarden Marine Services bezit en exploiteert wereldwijd een vloot van 14 werkschepen voor diepzee, kust- en binnenwateren.

“Met dit nieuwe schip kunnen wij ons dienstenaanbod in onze doelmarkt uitbreiden”, aldus dhr. Gertjan van Wijngaarden, general manager bij Van Wijngaarden Marine Services. “Wij hebben voor Damen gekozen omdat Damen een betrouwbare partner is die het gewenste schip tegen een realistische prijs en binnen de gestelde termijn kan bouwen. Bovendien heeft de Shoalbuster zich dankzij zijn ontwerp bewezen als zeer waardevast werkschip.”