Siemens bouwt elektrotechnische installaties voor 22 automatische containerkranen in Singapore

Siemens-CRANES-SINGAPORE-GROOT

Siemens Cranes in Den Haag heeft van de Chinese kranenbouwer ZPMC in Sjanghai de opdracht ontvangen voor de levering van de elektrotechnische installaties voor 22 automatische containerstapelkranen. Deze zogenaamde Automated Rail Mounted Gantry kranen (ARMG’s), samen met een optie voor nog 34 kranen, zijn bestemd voor de uitbreiding van Singapore’s PSA contai-ner terminal. Met deze opdracht voor 22 kranen is een bedrag van meer dan 10 miljoen euro gemoeid.

De leveringsomvang van Siemens Cranes omvat de implementatie van de complete automatiserings-, aandrijf- en besturingssystemen. “Siemens voelt zich betrokken en is er trots op de engineering, de bouw en de inbedrijfstelling van de eerste opdracht voor 22 cantilever kranen, samen met ZPMC, te mogen realiseren voor ’s werelds grootste overslaghaven”, aldus Andreas Herrmann, General Manager van Siemens’ kranenafdeling. De kraaninstallaties zullen in de tweede helft van 2014 worden opgeleverd.

PSA Singapore Terminals ontwikkelt momenteel fase 3 en 4 van haar Pasir Panjang Terminal, die wordt uitgerust met een geautomatiseerde containeroverslag. Daarbij wordt de modernste haventechnologie ingezet, inclusief onbemande gantry cranes op rails. Deze kranen worden elektrisch aangedreven en zijn daardoor vriendelijker voor het milieu. Singapore is ’s werelds grootste overslaghaven. Als in 2020 de fases 3 en 4 volledig in bedrijf zijn, is Singapore in staat een indrukwekkende 50 miljoen TEU te verwerken.

Meer… Siemens