Silvestris introduceert 23’ Sports Cabriolet “Blower” met 600pk

Silvestris Aquamotive introduceert tijdens de 40e editie van Boot Düsseldorf (17 -25 januari) een non-plus-ultra versie van de 320-pk Silvestris 23’ Sports Cabriolet. De boot heeft een zeer potente 600pk motor van Mercury Racing, waardoor de topsnelheid van de exclusieve aluminium boot 65 knopen bedraagt, oftewel meer dan 110 km/u. Met de nieuwe versie van de boot komt Silvestris tegemoet aan de vraag van de clientèle. Naast deze uitbreiding aan de bovenkant van het gamma werken de ingenieurs van Silvestris ook aan een ‘groene’ variant: een Sports Cabriolet met een elektrische aandrijving.

De 600 pk V8 benzinemotor van Mercury onderscheidt zich door een grote compressor tussen de beide cilinderbanken. Dit gaf, met een knipoog naar het automotive verleden van de oprichters van Silvestris, aanleiding om een roemrucht begrip uit de automobielhistorie te introduceren op hun varende creatie.

Maarten de Bruijn, ontwerper van de Silvestris: “In de dertiger jaren maakte Bentley een zeer succesvolle Le Mans race-auto met een 4,5 liter motor, waar vooraan een grote compressor was gemonteerd die door de carrosserie heen prijkte. Deze fameuze auto stond bekend als de Bentley “Blower”, een term die refereert aan de extra lucht die door de compressor in de motor wordt geblazen. Er rijden nog steeds enkele prachtige exemplaren van rond. Als een ode aan dit automobiele icoon noemen wij onze 23’ Sports Cabriolet met zijn compressormotor dan ook de Silvestris 23’ SC 8.1 V8 Blower.”

Unieke kenmerken
De nautische “haute couture” creatie herbergt enkele unieke kenmerken. Het dek opent en sluit automatisch met een afstandbediening, zodat een dekzeil niet nodig is. Het interieur is volledig bekleed met zeewaterbestendig leer en de kuipstoelen geven de inzittenden de indruk in een auto plaats te nemen. Het tot op hoge snelheid zeer stabiele vaargedrag dankt de boot aan het uitgekiende onderwaterschip en de gepatenteerde aluminium buizenframeconstructie waardoor de romp qua stijfheid zijn gelijke niet kent. Jan Willem Schoenmakers, verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling: ”Vanwege deze unieke constructie zit er zeer veel reserve in de romp en dat is eigenlijk waar de vraag naar nog hogere topsnelheden vandaan komt: geen enkele sportboot van vergelijkbare afmetingen vaart zo stabiel als deze. Daar verbazen wij keer op keer vriend en vijand mee.”

Milieuvriendelijke variant electroDrive
De 23’ Sports Cabriolet bewijst zijn kwaliteiten niet alleen door een hoge topsnelheid en sportief vaargedrag. Ook op andere vlakken valt er het nodige te genieten. Leon Vergunst, operationeel verantwoordelijke: “Rustig de rivier afvarend in de avondzon geeft minstens zoveel plezier van het bezit van deze boot. Daarom is zeer goed gelet op de manoeuvreerbaarheid bij lage snelheid.” Mede gelet op wat rustiger gebruik breidt Silvestris het gamma uit door met een “groene” versie met een elektrische aandrijving te komen. Vergunst: “ Onze ingenieurs werken momenteel aan de technische lay-out van een electroDrive uitvoering. Bij voldoende belangstelling nemen we deze zeker in productie.”

Bron: Silvestris, 19-01-2009;