Sinterklaas activiteiten in Maritiem Museum in Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam viert de komst van Sinterklaas met leuke workshops. Op zondag 26 november en zondag 3 december is er een pakjesboot ontwerpworkshop. Daar kunnen kinderen aan de slag met een nieuwe pakjesboot voor de Sint.

Op zaterdag 2 december oefenen kinderen hun ‘pietenkunstjes’ bij de Pieten Circus Workshop. Daar leren zij niet alleen over een dakrand lopen en schoorstenen beklimmen, want de pieten moeten een heleboel kunstjes kunnen om pakjes op de gekste plekken te bezorgen.

Op avontuur in de haven
Kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Kinderen leren Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen die op het punt staan met hun schepen op wereldreis te vertrekken. Er moet nog veel gebeuren voor vertrek en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: alle schepen laden en lossen, vissen vangen, containers scannen, de reisbestemming bepalen, zeilen hijsen of een maaltje koken in de kombuis van de houten vissersschuit.

Kijk voor meer op www.maritiemmuseum.nl

Related news

List of related news articles