Sinterklaas schakelt wederom de hulp van Professor Plons in

MaritiemMuseumProfessor-Plons-helpt-Sinterklaas2

Van 16 november tot en met 5 december is de volledig vernieuwde kindertentoonstelling ‘Professor Plons’ van het Maritiem Museum Rotterdam wederom de thuishaven van Sinterklaas. Sinds de lancering van het Sinterklaasthema helpen jaarlijks bijna 3000 kinderen Professor Plons speuren naar de zoekgeraakte chocoladeletters. Dit jaar kunnen de kinderen hun bezoek ook combineren met een rondleiding over de enige echte Pakjesboot 12 (16 t/m 20 nov).

Wie red pakjesavond?
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. In de haven van Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. De Sint heeft echter een groot probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die zich in een van de containers in de haven bevinden. Maar welke? Kinderen mogen zich verkleden als Zwarte Piet en de Sint uit de brand helpen.

Sint van marsepein
Op zondag 23 november en 30 november tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen kinderen van marsepein een Sint, Piet of Professor Plons maken. Onder begeleiding maken ze een lekkere traktatie die ze mee naar huis mogen nemen.

Schoen zetten voor Spetters
Kinderen kunnen in het museum of op de website lid worden van Professor Plons’ Spetterclub. Ze ontvangen dan regelmatig digitale flessenpost, een vriendenboekje en een clubpas waarmee ze leuke voordelen hebben. Van 15 november tot en met 3 december mogen Spetters gratis hun schoen zetten in de haven van Professor Plons. Sint en Piet vullen de schoentjes met een cadeautje.

Pakjesboot 12
Bezoekers kunnen dit jaar van 16 november tot en met 20 november hun bezoek combineren met een rondleiding over de enige echte Pakjesboot 12 (bekend van de aankomst van Sinterklaas op TV). Op de pakjesboot in de museumhaven kunnen kinderen kijken waar Sinterklaas slaapt en waar de Pieten cadeautjes inpakken en pepernoten bakken. In zijn werkkamer kunnen ze Sinterklaas vervolgens nog een hand geven. Reserveren voor de rondleiding is noodzakelijk, want vol=vol! Voor combinatietickets en meer informatie: www.pakjesboot.nl.

Meer… Maritiem Museum