Sinterklaasintocht in FutureLand

Zondag 30 november komt de Sint met zijn Pieten naar FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2. In de haven van de toekomst zijn pakjes zoekgeraakt! Vaar met Sinterklaas en de Pieten mee aan boord van de FutureLand Ferry en zoek mee naar de verdwenen pakjes.

Programma
13:00 uur                     Aankomst Sint & Pieten met FutureLand Ferry
13:45 uur                     Inschepen aan boord bij Sint & Pieten
14:00 – 15:00 uur        Zoektocht met FutureLand Ferry naar de verdwenen pakjes
15:00 – 17:00 uur        Sinterklaas komt aan en Pieten zetten FutureLand op stelten!

Praktische informatie
Reserveringen voor de Sinterklaas-rondvaart maak je via www.futureland.nl. Kinderen van 3 t/m 12 jaar varen tijdens deze bijzondere rondvaart mee voor € 5,00 per kind, t/m 2 jaar mogen ze zelfs gratis mee. Voor iedereen die 13 jaar of ouder is, kost een ticket € 8,75.

Sfeervolle lichtjestour door donkere haven
Vanaf 1 december biedt FutureLand bijzondere rondvaarten. Bekijk vanaf het water de sprankelende verlichting van de modernste containerterminals ter wereld. In het donker natuurlijk! Maasvlakte 2 zie je zo op een wel heel bijzondere manier. In de namiddag ontstaat tijdens de donkere dagen rond kerst een spannend spel van donker en licht. Verwonder je onderweg over de talloze lichtjes. De Rotterdamse haven wordt niet voor niets de grootste kerstboom van Nederland genoemd!

Praktische informatie Lichtjestours
Om 16:30 uur gaan de trossen los voor deze ‘lichtjestour’ die circa 1 uur duurt. Kort na de start van de rondvaart valt de schemer in. Bij helder weer is nog net de zonsondergang te zien. Nadat de zon onder is gegaan vaart de FutureLand Ferry langs de terminals in aanbouw van APMT en RWG. Een ervaren voorlichter geeft tijdens de rondvaart een toelichting op wat buiten allemaal valt te zien, maar óók wat in het duister aan het zicht is onttrokken.

De bijzondere rondvaart vertrekt in december op woensdag en zondag en tijdens de kerstvakantie dagelijks* om 16:30 uur, op dagen dat FutureLand geopend is. Tickets kosten € 8,75 p.p. Kinderen tot zes jaar varen mee voor € 5,00 en tot drie jaar zelfs gratis.Reserveer de lichtjestour viawww.futureland.nl.

*Let op: op zaterdagen, maandagen, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is FutureLand gesloten. De lichtjestour vaart ook niet op kerst- en oudjaarsavond. FutureLand is geopend op tweede kerstdag en oudejaarsdag.

FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, voor iedereen die de haven van de toekomst wil beleven. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. De toegang is gratis. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand ruim 650.000 bezoekers. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2014 benoemd tot één van de tien leukste uitjes van Zuid-Holland. Naast de interactieve expositie over aanleg en ontwikkeling van Maasvlakte 2 zijn in FutureLand bijzondere evenementen te beleven. Bekijk het programma op www.futureland.nl.

Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam, Havennummer 8360.