‘Skûtsjesilen Holland’ op de Kralingse Plas Rotterdam

Skutsjesilen

Op donderdag 22 mei tot en met zaterdag 24 mei 2014 vindt het zeilevenement ‘skûtsjesilen Holland’ op de Kralingse Plas, te Rotterdam, plaats. Graag nodigen wij u uit om het geweldige spektakel te aanschouwen.

Het driedaagse zeilevenement wordt georganiseerd door de stichting ‘De Wind in de Zeilen’, zij brengen het evenement ‘skûtsjesilen’ dat van oudsher uit Friesland komt naar Rotterdam.

Bij dit evenement zullen er skûtsjeskampioenen tegen elkaar strijden. Het zeilen op de Kralingse Plas is moeilijker dan op de Friese meren, vanwege de relatief kleine Kralingse Plas en de snel draaiende wind.

Aan de boulevard, tussen restaurant De Tuin en het Minang Kabau huis, komt er een VIP-dorp. Het VIP-dorp zal deels uit het water herrijzen doormiddel van een drijvende ponton. Op de boulevard zal er een VIP tenten dorp gerealiseerd worden met een culinaire invulling. Het VIP dorp is voor iedereen toegankelijk, alleen is een gedeelte hiervan gereserveerd voor de VIP’s. Ook wordt het evenement volledig voorzien van entertainment!

De voorzieningen staan in de buitenring van de plas, zodat een vrij uitzicht op de wedstrijd gegarandeerd is.
Voor een beter overzicht van het VIP-dorp verwijzen wij u naar het kopje ‘festival info’ – plattegrond’

Het festivalterrein is geopend vanaf: Donderdag 22 mei: vanaf 18.00 Vrijdag 23 mei: vanaf 12.00 Zaterdag 24 mei: vanaf 12.00

Meer… Skûtsjesilen Holland

Related news

List of related news articles