Slimme verbinding voor binnenvaart met diepzeeterminal RWG

CMA CGM, Rotterdam World Gateway (RWG) en binnenvaartoperator HTS hebben samen de ‘Ruhr Express’ gelanceerd. Na een korte proefperiode hebben de partijen besloten het nieuwe concept definitief door te zetten.

De Ruhr Express biedt twee keer per week een punt-puntverbinding tussen diepzeeterminal RWG en Duisburg (D3T). Bij RWG heeft de Ruhr Express een semi-vast slot dat meebeweegt met de vensters van een aantal diepzeediensten van CMA CGM. Daarmee is er een gegarandeerde connectie tussen de diepzeediensten van CMA CGM en de binnenvaart. Dit is voordelig voor alle partijen in de logistieke keten.

Met de punt-puntconstructie en de flexibiliteit in het vaarschema, heeft HTS een betrouwbare afhandeling gerealiseerd tussen RWG in Rotterdam en het Duitse achterland. Daarnaast neemt de efficiëntie van de binnenvaartafhandeling op de RWG-terminal toe.

Het gezamenlijk initiatief is een antwoord op de groter wordende pieken op diepzeeterminals. Dit is een optimalisering voor het binnenvaartproduct van RWG.