Sluis Haven Informatie Punt verwelkomt 50.000e bezoeker

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft woensdag 18 april de 50.000e bezoeker verwelkomd. Frans Schipper uit Heiloo ontving een fotoboek en een bos bloemen van Koen Overtoom, CEO van Havenbedrijf Amsterdam.

Met de interactieve expositie in SHIP ervaren bezoekers alles over de bouw en werking van de nieuwe zeesluis in IJmuiden en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied. SHIP is sinds 31 maart 2017 open en ligt direct naast de plek waar de sluis nu wordt gebouwd. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek. Ook is er een Technolab waar jongeren technieklessen krijgen, er zijn diverse vergaderruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en er is een restaurant met dakterras met uitzicht op het sluizengebied.

Noordzeekanaal
Koen Overtoom: ’’SHIP vertelt het belangrijke verhaal over de regionale, nationale en internationale rol van de havens van het Noordzeekanaal, de werkgelegenheid, de innovatie en natuurlijk de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Wij zijn heel trots op het succes van SHIP en natuurlijk op het aantal bezoekers dat onze verwachtingen overtreft.’

Ga voor meer informatie over SHIP naar www.ship-info.nl.