Sluziger wint internationale zeilrace in de Caraïben

Marie, een 55 meter zeiljacht dat in 2010 is gebouwd door Vitters Shipyard in Zwartsluis, heeft een belangrijke zeilrace gewonnen voor zogenaamde ‘superyachts’ (zeiljachten groter dan 30 meter). Deze St. Barths Bucket Regatta vond afgelopen weekend plaats rond het eiland Sint Barthélemy.

In een deelnemersveld van maar liefst 38 jachten die je als het crème-de-la-crème van de superjachten zou kunnen omschrijven, zeilde men verschillende routes rondom het eiland. Het commentaar van de race tacticus aan boord van het Vitters jacht Marie is kenmerkend voor het spektakel op het water: “Ik heb zelden zulke spannende zeilraces meegemaakt. Zonnebrand had ik niet eens nodig de afgelopen dagen vanwege de grote hoeveelheden zeil rondom ons op zee!”

Vitters Shipyard is al jaren een van de hoofdsponsors van dit evenement. Directeur Louis Hamming was onderdeel van de bemanning aan boord van Marie dit jaar: “Deze regatta is een fantastisch evenement voor de superjachten om zeer sportief en competitief te zeilen. Die passie voor het zeilen, daar doen we het toch voor! Aan boord is het ondanks alle hydrauliek et cetera hard werken hoor. Voor ons als werf is het zeer nuttig om deel uit te maken van de bemanning tijdens zo’n wedstrijd – we doen er veel ervaring op met de technische vernuftigheden die we eerder hebben uitgedacht en ingebouwd aan boord.”

Naast winnares Marie deden meer boten uit de Vitters stal mee. Waaronder nieuwkomers 46m Ganesha en 33m Inouï – beiden door Vitters opgeleverd in 2013 – en ook Lady B (42m uit 2010) en Adèle (55m uit 2005).

Vitters Shipyard heeft momenteel een 46m jacht in aanbouw dat is ontworpen door German Frèrs. Het casco is bijna klaar en daarna zal begonnen worden met afbouwen. Ook heeft Vitters een 85m zeiljacht in aanbouw bij een werf in Alblasserdam. Dit jacht wordt op een andere locatie gebouwd vanwege de maximale sluisbreedtes van de waterwegen van Zwartsluis naar zee. In mei begint het Vitters team aan een derde project op de werf in Zwartsluis. Louis Hamming: “Afgelopen jaar hebben we twee jachten te water gelaten. De drie projecten zie we nu hebben lopen zullen allemaal worden opgeleverd in 2015, het 25-jarig jubileumjaar van onze werf.”

Meer… Vitters Shipyard

Related news

List of related news articles