Snelle veerboot tussen Zaltbommel en Loevestein uitgesteld

De pilot voor de zomerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein is uitgesteld naar de zomer van 2018, zo meldt Gemeente Zaltbommel. Voor deze vaartocht was de Gemeente Zaltbommel op zoek naar een snelle veer die maximaal 40 kilometer per uur zou mogen (dubbel zo snel als een gewone veerboot) en plaats heeft voor minimaal 50 passagiers en fietsen.

Wethouder Looijen: “Wij hadden een schip op het oog dat voldeed aan de eisen en nog beschikbaar was in deze periode. De huidige huurder heeft de huurperiode van het schip echter onlangs en onverwachts verlengd. Wij konden in zo’n korte periode helaas geen ander schip vinden dat voldoet aan de eisen (snel, groot genoeg, veilig) en beschikbaar is.”

Zomerveer 2018
Samen met Riveer werkte de gemeente aan de voorbereidingen voor de zomerverbinding. Eind 2017 pakken zij samen de draad weer op om te zorgen dat de zomerverbinding er in 2018 wel komt. Dat biedt voldoende tijd om vroegtijdig een geschikt schip vast te leggen en in de aanloop naar de zomer te starten met de marketing.

Inspringen op bijzondere pilot? Neem contact op met de gemeente Zaltbommel
Wethouder Looijen: “Dit biedt ook de kans om meer uit de pilot te halen. Als er ondernemers zijn die ideeën hebben en willen inspringen op deze bijzondere pilot kunnen zij contact met ons opnemen”.

Pilot veerverbinding
De gemeenteraad van Zaltbommel besloot op 6 juli 2017 bij de behandeling van de voorjaarsnota budget om deze veerverbinding aan te bieden. Het eerste jaar van de snelle veerverbinding voor fietsers en wandelaars tussen Zaltbommel en Loevestein was bedoeld als proef. Als de proef slaagt bekijkt de gemeente of deze zomerverbinding er jaarlijks komt.